категорії: новина

Кременецька міська рада або данина не для всіх однакова

теґи: Кременець, Кременецькаміськарада, Леонід Кічатий

Рішеннями Кременецької міської ради Тернопільської області приватним підприємцям – фізичним особам надавали земельні ділянки в оренду відповідно на 10 та 25 років з встановленням орендної плати за користування земельною ділянкою у розмірах 5 % та 10 % в рік від величини грошової нормативної оцінки земельної ділянки.

Зазначеним рішеннями міською радою надано земельні ділянки суб’єктам господарювання на розміщення кіосків для здійснення діяльності, пов’язаної з роздрібною торгівлею та наданням комерційних послуг. Не зважаючи на однаковий вид діяльності суб’єктів господарювання, Міською радою їм були встановлені різні розміри орендної плати за 1 кв. метр, що в свою чергу призвело до встановлення різних величин річних процентних ставок, до нормативної грошової оцінки окремої земельної ділянки.

Своїми діями Міська рада створила дискримінаційні умови для окремих суб’єктів господарювання, так як встановлена їм плата за користування земельними ділянками залежить не лише від величини займаної площі, а від розміру річної процентної ставки.

Тернопільським обласним територіальним відділенням Комітету такі дії Кременецької міської ради визнано порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних дій органів місцевого самоврядування, внаслідок яких окремим суб’єктам господарювання створювалися дискримінаційні умови діяльності порівняно з конкурентами.

Кременецьку міську раду зобов’язано припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції шляхом розроблення положення про надання в оренду земельних ділянок суб’єктам господарювання та встановлення плати за їх користування.

 

Джерело інформації – Антимонопольний комітет України